parketvloer

Parket

Een goed gelegde parket of houten vloer staat borg voor jarenlang woonplezier. Let er bij het kopen van een parket of houtenvloer altijd op dat uw leverancier werkt volgens de legvoorschriften van de parketbranche. Een pre is, als uw leverancier is aangesloten bij een branchevereniging.

Lees verder...
Tags: hardhout, tapis parket, lamel parket, tweelaags parket, mozaiek parket, massief parket, vloerdelen, parketvloer, parketspecialist

net-legwerk-maar-fabrieksfout-in-de-tegels

Tegels / Plavuizen

Tegels of plavuizen zijn keramische producten. Het woord Keramiek betekend “het vervaardigen van voorwerpen van aardewerk” De grondstof voor tegels is klei dat door allerlei toevoegingen zijn eigenschappen verkrijgt. Hierdoor zijn er veel verschillende uitvoeringen zoals gepolijste tegels, imitaties van natuursteen en de terra cotta tegels.

Lees verder...
Tags: keramische tegels, praktisch, hygienisch, duurzaam, tegels, plavuizen

weeffout

Tapijt

Tapijt is warm, zacht en geluiddempend. Bij tapijt onderscheiden we de natuurlijke varianten die zijn gemaakt van grassen, vezels, katoen of wol en de synthetische varianten die zijn gemaakt van polyamide (nylon) of polyester.

Lees verder...
Tags: tapijt, warm, zacht, geluidsdempend, grassen, vezels, nylon, polyester

onthechting-van-de-decorlaag

Vinyl / PVC vloeren

Een ontwikkeling van de laatste jaren zijn de zogenaamde Vinyl / PVC vloeren, een veerkrachtige kunststof vloerbedekking met veel mogelijkheden.

Lees verder...
Tags: Vinyl, PVC, veerkrachting, vinylvloer

laminaat-met-losse-decorlaag

Laminaat

Laminaat is de laatste jaren en zeer populaire vloerbedekking en vandaag de dag te koop op bijna elke hoek van de straat. Of u het laminaat zelf legt of door uw leverancier laat leggen, ook bij het leggen van laminaat moeten de legvoorschriften strikt worden opgevolgd. Een goed gelegde laminaat vloer kan borg staan voor jarenlang woonplezier.

Lees verder...
Tags: praktisch onverslijtbaar, gemakkelijk te onderhouden, verschillende lagen, mdf, hdf, decorpapier

niveauverschil

Natuursteen

Natuursteen is de verzamelnaam voor duizenden verschillende soorten steen, die uit verschillende groeves verspreid over de gehele wereld wordt gewonnen. Door geologische processen van honderden jaren is geen enkele steensoort het zelfde en binnen de hoofdgroepen worden onderscheiden: Marmer, Graniet, Leisteen en Kwartsiet.

Lees verder...
Tags: tijdloos, duurzaam, uniek, slijpen, polijsten, talrijke kleuren, patronen, structureren, natuursteenvloer, waardevermeerdering

kurkvloer-die-is-gelegd-op-een-geŽgaliseerde-bouwvloer.

Kurkvloeren

Een kurkvloer heeft veel voordelen, maar vooral de isolatiewaarde en de veerkracht zijn belangrijke voordelen van kurk. Werden kurkvloeren vroeger direct op de bouwvloer verlijmd, tegenwoordig kan kurkparket ook zwevend worden gelegd.

Lees verder...
Tags: kurkvloer, isolatiewaarde, veerkracht, kurk, kurkvloeren, verlijmd, zwevend, opnieuw lakken, pvc-laag

bijzonder-slecht-aangebrachte-gietvloer

Gietvloeren

Vanuit de industriële sector waaien steeds meer materialen over naar de particuliere huisinrichting. Een mooi voorbeeld hiervan is de (polyurethaan) gietvloer. Deze vloeren hebben zich in verschillende bedrijfssectoren al ruimschoots bewezen, doordat een gietvloer ondoordringbaar, stofvrij en daardoor hygiënisch is.

Lees verder...
Tags: polyurethaan, gietvloer, ondoordringbaar, stofvrij, hygienisch, naadloos

slecht-ingesneden-marmoleum

Marmoleum

Marmoleum is een duurzaam en comfortabel natuurproduct dat gemaakt is van lijnolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen.

Lees verder...
Tags: duurzaam, comfortabel, natuurproduct, lijnolie, houtmeel, hars, jute, kalksteen, kleurschakeringen, panelen, clicksysteem, zwevend

siergrind

Siergrindvloeren

Siergrind, ook wel korreltapijt of steentapijt genoemd, heeft net als een gietvloer het voordeel dat het naadloos over het gehele vloeroppervlak kan worden gelegd. Een siergrindvloer is sterk en slijtvast en kan in een ongekend aantal kleuren en kleurvariaties worden gelegd.

Lees verder...
Tags: siergrind, korreltapijt, steentapijt, naadloos, sterk, slijtvast, epoxy, coating